Українському війську передали модернізовані танки «Булат»

29.07.2020 | 14:57
Photo Andrew Kravchenko

На машини встановлено сучасне обладнання з покращеними характеристиками: радіостанцію, засоби навігації, прилади прицілювання та спостереження

Завод ім. Малишева передав Міністерству оборони України чергову партію з двох відремонтованих та модернізованих танків БМ «Булат».

Про це повідомляє пресслужба «Укроборонпрому».

Цією поставкою, станом на липень 2020 р., виконало 50% державного контракту, йдеться у повідомленні.

За словами генерального директора підприємства Василя Криласа, крім заводського ремонту, на машини встановлено сучасне обладнання з покращеними характеристиками.

«Завдяки новій радіостанції та сучасним засобам навігації наші військові зможуть зручніше й оперативніше здійснювати координацію дій і зв’язок між екіпажем та командуванням. Сучасні прилади прицілювання та спостереження дадуть змогу краще контролювати ситуацію, зокрема, в нічний час доби, - прокоментував Крилас.

Відновлені «Булати», повідомляє пресслужба, успішно пройшли усі необхідні полігонні випробування. Зокрема, бойові машини здолали відстань у 100 кілометрів, продемонструвавши відмінну роботу під час руху, показали гідні результати стрільб та інших полігонних тестувань. Після приймально-здавальних випробувань оновлену техніку передано Міноборони України.

За відкритими даними, протягом останніх 4 років на заводі ім. Малишева відремонтували після пошкоджень у районі ведення бойових дій на сході держави та передали до українського війська понад півсотні БМ «Булат».

Крім відповідного ремонту, військова техніка отримала модернізацію із покращенням тактико-технічних характеристик машин. Зокрема, на них встановили нові сучасні засоби зв’язку та навігації, а також прилади прицілювання та нічного бачення.

Довідка ARMIYA’UA. Бойова машина «Булат» є глибокою модернізацією вітчизняного танка Т-64Б, розробленого у 60-х роках Харківським КБ ім. Морозова. Проект модернізації від початку 2000-х років здійснювався Державним підприємством «Завод ім. Малишева» (Харків). Загалом модернізовано близько 100 машин. «Булат» є основним бойовим танком ЗС України. ЗСУ є єдиним користувачем модернізованої моделі. З 2014 року танк застосовується у війні на Донбасі.

На знімку: один з виробничих цехів заводу ім. Малишева.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів