ОБСЄ фіксує танки, гаубиці і бронемашини окупантів за межами місць зберігання

26.09.2020 | 09:04

Із 27 липня – початку нового перемир'я – зафіксувано 1 337 порушень режиму припинення вогню в Донецькій та Луганській областях

Місія ОБСЄ зафіксувала на окупованому Росією Донбасі поблизу Луганська 15 самохідних гаубиць та 19 танків, розміщених із порушенням ліній відведення та за межами виділених місць зберігання.

Про це іповідомляє Спеціальна моніторингова місіїя ОБСЄ в Україні у звіті від 25 вересня.

«На основі доступних СММ даних повітряного спостереження виявлено 15 самохідних гаубиць, розміщених із порушенням ліній відведення, та 19 танків за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання – усі на полігоні в непідконтрольному урядові районі Луганської області», - інформує СММ.

Мовиться про полігон російсько-окупаційних військ поблизу Бугаївки, що за 37 км на південний захід від Луганська).

На цьому полігоні також виявлено 67 бойових броньованих машин, які, згідно зі звітом, не підпадають під дію Мінських угод щодо відведення озброєння.

За даними ОБСЄ, починаючи 27 липня – почату уведення режиму припинення вогню, СММ зафіксувала 1 337 порушень режиму припинення вогню в Донецькій та Луганській областях (зокрема 232 вибухи, 9 невизначених боєприпасів, що пролетіли, та 13 освітлювальних ракет, а також 1 083 черги та постріли зі стрілецької зброї).

Фото Макса Авдєєва, Медуза

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів