На Донбасі та поблизу кордону перебуває значна кількість російських військ - штаб

04.11.2020 | 19:45
Photo Andrew Kravchenko

У разі загострення ситуації збройні формування РФ можуть розпочати бойові дії 

У зоні ОРДЛО та на території прикордонної Ростовської області РФ сьогодні перебувають численні загони російських збройних формувань, сотні танків, велика кількість бронемашин та іншої бойової техніки.

Про це в середу, 4 листопада, поінформував заступник командувача Об’єднаних сил Богдан Бондар, передає Укрінформ.

«Противник є, він залишається. Це, перш за все, сили та частини 1 та 2 Армійських корпусів на території тимчасово окупованої Донецької та Луганської областей, до складу яких входять 12 бойових бригад та полків загальною чисельністю близько 38 тис. бойовиків, до 480 танків, близько 900 одиниць броньованих машин, 870 артилерійських систем, міномети інша військова техніка та озброєння», - сказав Бондар.

Крім того, за його даними, на території Росії безпосередньо в Ростовській області на двох полігонах зосереджені близько 12 батальйонно-тактичних груп та артилерійська тактична група, які в разі загострення ситуації на Донбасі можуть рушити через кордон.

Як повідомлялося, останніми днями відбулося загострення на окупованому Донбасі. З боку російських окупаційних військ 3 листопада зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню.

30 жовтня збройні формування Росії, порушивши перемир’я, обстріляли українські позиції, внаслідок чого загинули двоє бійців ЗСУ, ще двох було поранено.

На знімку: наслідки російських обстрілів у Авдіївці (архів).

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів