Росія пригнала на окупований Донбас свій 100-й «гумконвой»

26.11.2020 | 12:17

Як і раніше, «гумконвой» перетинає український кордон з грубим порушенням норм міжнародного законодавства та з ігноруванням правил Міжнародного червоного хреста

У середу, 26 листопада, Росія в односторонньому порядку незаконно доправила на окупований Донбас 100-й, так званий, «гуманітарний конвой».

Про це повідомили ARMIYA’UA у Держприкордонслужбі України.

«З 5.30 до 6.35 через російські пункти пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган» на в’їзд в Україну прослідувало 2 колони т.з. «гумконвою» у складі 14 автомобілів», - йдеться у повідомленні.

У вантажівках, які були заповнені на 40-50%, нібито перевозили медичне обладнання та медикаменти.

Зазначається, що переміщення «гумконвою», як і раніше, відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства та погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей.

Українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження, без виконання контрольних функцій.

Як відомо, з початку 2014 року Росія здійснює гібридну військову агресію щодо України. Спочатку російська армія окупувала Кримський півострів, а потім було розпочато війну на Донбасі.

Під виглядом так званих «гумконвоїв» з Росії на окупований Донбас доправляється зброя, військова техніка та амуніція. У зворотному напрямку автомобілями вивозять, зокрема, тіла загиблих російських військових, які воюють на боці російських окупаційних збройних угруповань. З українського Донбасу в Росію, починаючи з 2014-го, упродовж 7 років вивозиться також майно захоплених українських підприємств.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів