На Луганщині поза місцями зберігання виявлено російські танки та «Гради»

30.03.2021 | 20:26

Більшість зброї країни-агресора знаходилася на полігонах російських окупаційних сил

Представники ОБСЄ виявили на окупованій частині Луганської області поза межами встановлених місць зберігання 64 російські танки, один зенітний ракетний комплекс та 15 гаубиць.

Ця інформація про незаконне перебування військової техніки країни-агресора на території суверенної України міститься у звіті ОБСЄ №72/2021 від  29 березня 2021 року.

«За лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання озброєння СММ виявила 1 танк на об’єкті в підконтрольному урядові районі Донецької області, а також 1 зенітний ракетний комплекс, 64 танки та 15 гаубиць на полігонах у непідконтрольних урядові районах Луганської області», - мовиться в документі.

Більшість указаної зброї знаходилася на полігонах російських окупаційних сил поблизу Мирного та Бугаївки.

На цих полігонах перебувають також 54 бойові бронемашини, які «не підпадають під дію Мінських угод щодо відведення озброєння».

Спеціальна моніторингова місією ОБСЄ в Україні також зафіксувала 5 гаубиць та 2 реактивні системи залпового вогню, які розміщені з порушенням ліній відведення на окупованих районах Луганщини.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів