Росія не припиняє обстрілів: 12 квітня загинув боєць ЗСУ

12.04.2021 | 23:39
Photo Andrew Kravchenko

З початку 2021 року на Донбасі, станом на 12 квітня, від рук окупантів загинуло 27 українських захисників

У понеділок, 12 квітня, на Сході України російські окупаційні війська 9 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок обстрілів загинув український військовий.

Про це повідомила пресслужба штабу ООС, станом на 17:00 12 квітня.

«Внаслідок прицільного обстрілу позицій наших підрозділів збройними формуваннями Російської Федерації, один військовослужбовець Збройних сил України отримав вогнепальне кульове поранення, не сумісне з життям», - мовиться в повідомленні.

Російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Також ворог здійснював дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

«Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню», - інформує пресслужба.

У штабі зазначили, що «підрозділи ЗСУ знаходяться на позиціях та неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи».

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ.

За офіційними даними, враховуючи нинішню втрату, з початку 2021 року на сході України від рук окупантів загинуло 27 українських захисників.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів