Біля кордонів України стоїть 100-тисячне російське військо - Наєв

17.04.2021 | 23:27

Командувач об'єднаних сил ЗСУ вказав на зростання загрози, хоча вважає, що «критична лінія не перейдена»

Росія продовжує стягувати свої війська на кордон з Україною, і їхня загальна чисельність на сьогодні перевищила 103 тисячі осіб.

Про це поінформував командувач об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв у телепрограмі «Свобода слова Савіка Шустера» у п’ятницю, 16 квітня, передає ARMIYA’UA.

Він зазначив, що загроза зростає, однак вкзав на відсутність ударних угруповань.

«Рівень тої військової загрози, який зараз знаходиться навколо українських кордонів, він зріс, але на даний час критична лінія не перейдена. Ми на даний час не бачимо утворення наступальних угруповань», - сказав Наєв.

За його даними, з 2015-16 років по березень 2021-го навколо України перебувало 28 батальйонно-тактичних груп, які разом із ЗС РФ в окупованому Криму та на Сході становили 88 тисяч 900 осіб. На даний час прибули додаткові батальйонно-тактичні групи, їх зараз 47, і загальна  чисельність сягнула 103 тисячі 200 осіб.

За словами генерала, Росія нарощуватиме війська, але командування ЗСУ вживає відповідних заходів, і українське військо готове до будь-яких дій агресора.

«Ми ще очікуємо наближення біля 9-10 батальйонно-тактичних груп, і загальна чисельність буде 110 тисяч військових РФ... У даній ситуації ми вживаємо заходи стримування розростання військової ескалації навколо державного кордону України. Ми разом з РНБО діємо за єдиним планом, щоб стабілізувати ситуацію. І на тих напрямках, які загрозливі, не дати перевагу противнику щодо чисельності», - сказав Наєв.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів