Росія стягнула до кордону України 150 тисяч військових - Боррель

19.04.2021 | 21:32

Також Росія розміщує на кордоні з Україною всі види підрозділів, включаючи госпіталі

Росія стягнула до українського держкордону близько 150 тисяч своїх військових. Це найбільша чисельність військ, яку коли-небудь розгортала РФ.

Про це заявив глава зовнішньополітичної служби Європейського союзу Жозеп Боррель за підсумками зустрічі з міністрами закордонних справ країн-учасниць ЄС, передає «Слово і Діло» з посиланням на Euronews 19 квітня.

За його словами, також Росія також розміщує на кордоні з Україною всі види підрозділів, включаючи госпіталі.

«Це найбільше військове розгортання російської армії біля кордонів України. Зрозуміло, що це викликає занепокоєння. Коли ви розміщуєте багато військ, то тут або там може з'явитися іскра», - сказав Боррель.

При цьому він зазначив, що він не може сказати, звідки в своєму розпорядженні цифрою в 150 тисяч військовослужбовців РФ.

19 квітня пройшло засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС. Перед зустріччю Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель закликав Росію відвести війська від кордону України.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба запропонував ЄС «стримувати» РФ за допомогою нових санкцій. Однак в ЄС після засідання заявили, що поки не готують санкції проти РФ через скупчення військ на кордоні України.

Минулого тижня президент США Джо Байден підписав указ про нові санкції проти Росії. РФ запровадила санкції у відповідь.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів