Волонтери стривожені долею Меморіалу захисникам Авдіївської промзони

29.04.2021 | 19:03

У 72 бригаді ім. Чорних Запорожців стверджують, що йде реконструкція «з метою належного вшанування пам'яті Героїв»

Поблизу Авдіївки в Донецькій області відбувається демонтаж Меморіалу пам’яті захисникам Авдіївської промзони.  

Про це повідомив депутат Харківської районної ради, волонтер Артем Фисун.

Зноситься «так звана в народі «Промка» Авдіївка, одне з місць, де відбувалися найзапекліші бої українських захисників із російськими окупантами», - написав Фисун у Facebook.

«Так знищують пам’ять?», - запитує він і зазначає:

«За цю землю поклали життя та здоров’я добровольці, десантники, розвідувальники, піхотинці – сотні загиблих за роки звільнення і оборони міста Авдіївка...».

Волонтер нагадує, що  «2017 року бійці 72-ї бригади побудували меморіал пам’яті на честь усіх, хто поклав своє життя за українську землю. Це символічне місце стало Знаком Пам’яті, біля якого завжди зупиняються волонтери, журналісти, депутати, іноземні чиновники. Керівництво проводить урочисті заходи до яких долучаються сім’ї воїнів, добровольці, побратими, ветерани. Це місце пам’яті і звитяги українського воїна!».

 

 

За словами Фисуна, «тепер його зносять розповідаючи байки про те, що це приватна земельна ділянка і нічого вдіяти вже не можна».

Депутат райради стверджує, що це – неправда.

«За цю землю, - додає волонтер, - найкращі воїни України поклали своє життя, а вони поширюють усілякий чьос, накшталт «денег нєт! землі нєт!» Коли потрібна земля поставити чергову наливайку, то одразу знаходять землю, а тут…».

 

 

«Такі вчинки – це зрада чистої води. Керівників, які приймають такі рішення, тре гнати в шию, вони не відповідають займаним посадам», - заявив Фисун і нагадав про відповідальність за вчинене.

Водночас, у 72 бригаді ім. Чорних Запорожців повідомляють, що «з метою належного вшанування пам'яті Героїв, які віддали свої життя за Україну, на в'їзді до «Авдіївської промзони» тривають заходи з реконструкції та встановлення оновленого меморіального комплексу захисникам «Авдіївської промки».

У 72 бригаді зазначають, що «буде встановлено новий меморіал, аби увіковічнити ім'я кожного воїна, які боронили підступи до Авдіївки та вписали свої імена до новітньої історії нашої країни. Подвиг Героїв заслуговує на гідне вшанування їх пам'яті!».

Автори допису не поділяють стурбованість громадськості і вважають що в соцмережах «спекулюють на даній ситуації».

 

 

У свою чергу, Юрій Москаленко у своєму емоційному посту у Facebook заявив, що «дійство», на його думку, «відбувається під видуманим» приводом»:

«Все відбувається потайки, ніхто ні з ким не радився. Ні, не зі мною - я, по великому рахунку ніхто. Треба було запитати сім'ю, наприклад, Кизила Андрія, Леоніда Деркача, Валери Федана тощо, що боронили Промку і звільняли Авдіївку, добровольців...».

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів