Держава має дбати про тих, хто втратив здоров’я, захищаючи Україну – Ричкова

07.06.2021 | 15:09
Photo Andrew Kravchenko

Учасники війни просять уряд не обмежовувати можливості протезування. Офіцер ЗСУ підтримує вимоги захисників України

Українська держава має піклуватися про тих, хто втратив здоров’я на війні, захищаючи країну від російського агресора.

Про це заявила колишній помічник міністра оборони України та начальника Генерального штабу, політик і волонтер, народний депутат Верховної Ради VIII скликання Тетяна Ричкова.

Коментуючи реакцію учасників війни з інвалідністю на зміни до Постанови від 5 квітня 2012 року № 321, які були зроблені урядом 14 квітня ц.р., вона наголосила, що своїм рішенням Кабінет міністрів обмежив можливості належного протезування захисників України, які отримали інвалідність.

«Захищаючи країну і втративши здоров’я на війні, ветерани та інваліди заслужили на те, аби держава належним чином тепер піклувалася про них», - висловила своє переконання Ричкова.

Офіцер Збройних сил України вважає, що уряд зробив велику помилку і має негайно виправити становище.

«Кабінет міністрів України, який обмежив можливості отримати необхідне протезування, повинен або негайно скасовувати постанову 321, або піти у відставку», - заявила Ричкова, спираючись на думку та настрої захисників України.

Згідно із висловлюваннями ветеранів, інвалідів війни та волонтерів, внесені урядом зміни до Постанови №321 спричинять негативні наслідки для здоров’я тих, хто отримав поранення і потребує якісного протезування та прагне повноцінного життя.

Ричкова розмістила у соцмережі відео з відповідними коментарями захисників з інвалідністю та звернулася до громадськості з проханням підтримати їх.

На знімку (вгорі): ветерани війни з інвалідністю готуються до Міжнародних змагань Invictus Games («Ігри нескорених»). 

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів