Україна на Донбасі вперше застосувала проти окупантів Bayraktar – знищено ворожу гармату

27.10.2021 | 08:25

Після загибелі бійця ЗСУ окупанти не реагували на вимогу припинити обстріли з артилерії, забороненої Мінськими угодами

У вівторок, 26 жовтня, Збройні сили України у відповідь на артилерійські обстріли на Донбасі вперше застосували проти російських окупаційних військ розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

«Сьогодні, 26 жовтня, за наказом головнокомандувача Збройних сил України генерал-лейтенанта Валерія Залужного в районі проведення операції Об'єднаних сил вперше відбулося бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу «Байрактар», - мовиться в повідомленні.

Вказується на те, що з 14:25 до 15:15 батарея гаубиць Д-30 російсько-терористичних військ здійснювала обстріл позицій Об’єднаних сил в районі населеного пункту Гранітне.

Внаслідок ворожого обстрілу загинув український військовий, ще один зазнав поранення.

«З початком обстрілу, - повідомляє Генштаб, - через СММ ОБСЄ було невідкладно висунуто вимогу щодо припинення вогню, надіслано ноту дипломатичними каналами. Втім, окупанти не реагували».

«З метою змушення ворога до припинення вогню, за наказом Головнокомандувача Збройних Сил України було застосовано «Байрактар». Безпілотний літальний апарат не пересікав лінії зіткнення і керованою бомбою знищив одну гармату з розрахунком російсько-окупаційних військ», - наголошено в повідомленні.

«Після цього обстріли українських позицій припинилися», - заявили у штабі.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів