Кличко запевнив, що столиця готується до найгіршого сценарію з боку Росії

15.12.2021 | 15:35
Photo Andrew Kravchenko

Раніше мер столиці України заявив, що готує Київ до надзвичайного стану

Київський міський голова Віталій Кличко запевнив, що столична влада робить все можливе, аби забезпечити правопорядок на вулицях міста та максимально убезпечити киян у разі військової агресії з боку Росії.

Про це Кличко сказав під час звіту про діяльність у 2021 році та плани на наступний рік, передає Укрінформ.

«Ключове питання, яке турбує не тільки українців, і киян, а й важливе у всьому світі – це безпека в країні. Коли до кордонів нашої країни відбувається стягнення російських військ. Безпека в місті, де кияни прагнуть і повинні почуватися спокійно. Ми, міська влада, робимо все можливе, щоб навіть найгірший сценарій розвитку подій не захопив столицю зненацька. Аби забезпечити правопорядок на вулицях міста і максимально убезпечити киян, якщо це буде потрібно», - сказав Кличко.

Він нагадав, що цього року в столиці створили Департамент муніципальної безпеки КМДА.Також підготували проєкт міської цільової програми «Захисник Києва» – для муніципальної підтримки територіальної оборони столиці на наступні три роки. Крім цього, триває набір резервістів у 112 окрему бригаду територіальної оборони і вже збільшили її чисельність. Також збільшили чисельність «Муніципальної охорони» міста – до 600 осіб.

Мер нагадав, що з 2014 року, від початку російської агресії на сході країни, в Києві здійснюють відновлення споруд цивільного захисту.

«Сьогодні під постійним контролем перебувають майже 5 тисяч укриттів Фонду захисних споруд. І представники ЗМІ тиждень тому могли побачити, як готують укриття, як вони виглядають. Працює над цим Департамент муніципальної безпеки!», - розповів Кличко.

Як повідомлялося, 14 грудня Кличко заявив, що готує Київ до надзвичайного стану.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів