Кличко хоче убезпечити Київ від усіх можливих сценаріїв через погрози Росії

27.12.2021 | 19:15

Після гучних заяв Кремля столиця України розробляє план дій у критичних ситуаціях. Створюється штаб територіальної оборони, плануються спецнавчання

Мер Києва Віталій Кличко заявив про необхідність захистити столицю від усіх можливих сценаріїв, включаючи й найгірший, після того, як останнім часом з Москви пролунали нові погрози в бік України.

Як повідомляє ARMIYA’UA, з посиланням на пресслужбу КМДА, своє бачення ситуації міський голова виклав 27 грудня на спеціально скликаній нараді.

«Заяви і погрози Росії, скупчення військ агресора на кордонах нашої держави спонукають нас підготуватися до різних можливих сценаріїв подій. Зокрема, й до найгіршого. У нас має бути чіткий план дій у критичній ситуації, відпрацьовані координація і дії всіх служб та структурних підрозділів», - сказав Кличко.

Він зазначив, що від безпеки в столиці багато в чому залежить і стабільна ситуація в країні.

Керівник Києва також наголосив на необхідності особливої уваги до безпеки об’єктів критичної інфраструктури міста. Таких об’єктів у Києві – понад 500. Їх, у випадку надзвичайної ситуації, беруть під охорону різні відомства. Зокрема Нацполіція, військові, підрозділи територіальної оборони.

За словами заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Андрія Крищенка, столиця створює штаб територіальної оборони. Систему тероборони Києва мають розгорнути найближчим часом. У січні планують також провести командно-штабні навчання тероборони столиці.

Набір резервістів у бригаду територіальної оборони Києва триває.

Раніше повідомлялося, що на випадок можливого вторгнення Росії в Україну столична влада перевіряє бомбосховища та готує навчання з оповіщенням населення.

КМДА заздалегідь поінформує киян про проведення перевірки системи оповіщення з увімкненням сирен.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів