Ан-70 взятий на озброєння армії України

23.01.2015 | 22:30
Фото прес-служби ДП «Антонов»

Ан-70  зберігає переваги перед літаками-аналогами, в тому числі перед європейським А400М

22 січня 2015 р. на ДП «АНТОНОВ» відбулося вручення Наказу Міністерства Оборони України про прийняття на озброєння Збройних Сил України військово−транспортного літака короткого зльоту та посадки Ан−70. Як відмічено у додатку до наказу, Ан−70 є десантно−транспортним засобом транспортної авіації Збройних Сил України. Він призначений для десантування повітряного десанту, повітряного перевезення військ та вирішення спеціальних завдань.

Рішення про прийняття на озброєння було прийнято на основі результатів випробувань за програмою Державних спільних випробувань (ДСВ) Ан−70, Акт по котрим було затверджено 1 червня 2014 р. Як відзначив головний льотчик−випробувач Державного науково−випробувального центру Збройних Сил України А.Н. Пахольченко, «Ан−70 легко пілотувати на всіх складних ділянках польоту, включаючи короткий злет та посадку. Оптимальні ергономічні рішення, що застосовано в кабіні екіпажу, дозволяють достатньо легко навчити пілотуванню льотчика середньої кваліфікації. Літак багато чого пробачає льотчику, виправляючи деякі з його помилок, відрізняється високою надійністю. Ан−70 – найкращий літак, котрий мені доводилося пілотувати!»

Як відзначив президент – генеральний конструктор ДП «АНТОНОВ» Д.С. Ківа, фінальному етапу ДСВ передували роботи з глибокої модернізації бортового обладнання та силової установки Ан−70. У результаті він зберіг переваги перед літаками – аналогами, в тому числі перед європейським А400М.

Прийняття Ан−70 на озброєння дозволяє розпочати серійне виробництво цього літака та створювати його різноманітні модифікації.

Прес−служба ДП «Антонов»

Читайте також