Отримано докази державної зради Януковича – заклик до Росії ввести війська в Україну

17.01.2017 | 15:04
Фото Єфрема Лукацького

Головна військова прокуратура має завірені ООН фотокопії заяви президента-утікача

Головна військова прокуратура отримала від секретаріату ООН фотокопії заяви на той час чинного президента України Віктора Януковича з проханням до Росії увести війська в Україну.

Про це написав у Facebook генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Головна військова прокуратура отримала через Постійне представництво України офіційний лист секретаріату ООН з наданням українській стороні завіреної офіційною печаткою ООН фотокопії заяви Януковича від 01.03.2014 з проханням ввести війська Російської Федерації в Україну та всі офіційні матеріали, які були додані від РФ до заяви представника РФ в ООН Чуркіна!» - повідомив Луценко.

Як відомо, на засіданні Ради Безпеки ООН 3 березня 2014 року, що було терміново скликане з питання України, постійний представник Росії Віталій Чуркін продемонстрував копію листа Януковича, у якому той закликав увести російські війська до України.

Раніше, 1 березня 2014-го, Рада Федерації підтримала звернення президента Росії Володимира Путіна та дала згоду на введення Збройних сил Росій на територію українського Криму.

Фото Єфрема Лукацького 

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів