Батальйон «Сибір»: Україна формує підрозділ з росіян, які воюватимуть проти Путіна та Росії - Фоторепортаж

30.10.2023 | 21:54
Photo Andrew Kravchenko

До «Сибіру» входять росіяни та представники етнічних меншин РФ. Батальйон є частиною ЗСУ і піде на бій найближчим часом

У Збройних силах України сформовано батальйон «Сибір», який повністю складається з громадян Росії, готових добровільно із зброєю в руках воювати проти режиму Путіна.

Про це наприкінці жовтня 2023 року написали деякі українські та іноземні ЗМІ, повідомляє ARMIYA’UA.

У публікаціях зазначається, що у підрозділі «Сибір» об’єднані кілька десятків росіян та представників етнічних меншин Російської Федерації. Вони через треті країни прибули в Україну з метою приєднатися до української армії, яка відбиває військову навалу з боку Росії.

 

У Генштабі ЗСУ говорять,  що батальйон є складовою Міжнародного легіону при Головному управлінні МОУ і входить до складу Збройних сил України.

 

 

Зокрема, Bloomberg зазначає, що на відміну від добровольчих груп, таких як легіон «Свобода Росії», бійці батальйону «Сибір» є частиною регулярної української армії. Очікується, що вони підуть на бій уже незабаром.

 

 

Чисельність нового російського підрозділу на цей час становить близько 60 осіб. Всі вони є добровольцями, російських полонених до нього не набирають.

 

 

 

 

 

 

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів