Окупанти підступно вбили медика під час евакуації загиблого бійця

13.07.2020 | 23:22
Photo Andrew Kravchenko

Втрати України протягом неділі та понеділка, 12-13 липня: за непідтвердженими даними – четверо загиблих. Щонайменше шестеро поранених

У понеділок, 13 липня, на Донбасі при спробі евакуації тіла загиблого українського бійця окупанти вбили військового медика.

Про це повідомляє штаб Об’єднаних сил.

«Російсько-окупаційні війська обстріляли трьох військовослужбовців, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського героя, котрий 13 липня загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої поблизу населеного пункту Зайцеве», - йдеться у повідомленні.

Внаслідок ворожого вогню військовий медик загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один – отримав бойове травмування, інформує штаб.

Свою версію трагедії подав журналіст Андрій Цаплієнко.

«Сьогодні зранку під Горлівкою загинув наш розвідник. Про евакуацію тіла домовлялися через ОБСЄ та СЦКК», - написав журналіст. - «Бойовики погодились».

За даними Цаплієнка, для евакуації загиблого вийшла група з дев'яти українських військових разом з представником СЦКК під гарантії ОБСЄ: «Всі були в білих шоломах та спеціальних жилетах».

Журналіст повідомив, що українська група потрапила в потрійну засідку і внаслідок підступного відкритого вогю загинув медик та ще один боєць:

«Групу, попри всі гарантії, почали обстрілювати з трьох сторін. Двоє наших людей, один з яких медик, загинули на місці».

За даними штабу ООС, на вечір, 17 липня, тіла загиблих та поранений воїн знаходяться на місці обстрілу. Тривають переговори з СММ ОБСЄ щодо їх евакуації.

Як повідомлялося, 13 липня на Донбасі двоє військових загинули внаслідок обстрілу та підриву на вибухівці.

У неділю,12 липня, незаконні збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню, при цьому обстріляли будинки мирних жителів у Авдіївці. Поранень зазнали 6 українських військових.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів