Перший командир «Азову» стривожений новим перемир’ям на Донбасі

25.07.2020 | 09:17
Photo Andrew Kravchenko

Україна відвела аеророзвідку, спецназ, снайперів, втрачає захисників. Росія набиває Донбас зброєю, чинить військові злочиини

Засновник та перший командир добровольчого полку «Азов» Андрій Білецький висловив тривогу у зв’язку з можливими наслідками останніх мирних перемовин у Мінську.

Свою точку зору на події він виклав у Телеграм-каналі, повідомляє ARMIYA’UA.

«Що маємо за першими слідами «миру»?

1. Повну заборону на ведення вогню навіть у відповідь, що робить армію беззахисною.

2. Виведення підрозділів аеророзвідки з ООС, що робить армію сліпою.

3. Виведення усіх груп ССО, спецназу СБУ, НГУ, груп снайперів спецпідрозділів з лінії, що позбавляє армію найефективніших інструментів впливу на супротивника», - написав Білецький.

Крім того, наскільки Білецькому стало відомо із власних джерел, «на кожному взводно-опорному пункті сідають штабні офіцери з завданням не допускати вогонь, залякувати офіцерів та особовий склад підрозділів».

Як повідомлялося,  22 липня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції. Згідно з ухваленим рішенням, з 00:01 понеділка, 27 липня, має дотримуватися режим повного та всеосяжного припинення вогню.

Водночас, обстріли українських позицій з боку російсько-терористичних сил не вщухають. Росія продовжує  гнати на Донбас військову техніку, озброєння, боєприпаси, пальне та іншу військову амуніцію.

Останні тижні характеризувалися новою ескалацією на лінії розмежування. Внаслідок обстрілів Україна втратила багатьох своїх захисників. Причому окупант відверто йшов на загострення, демонструючи нахабність, діяв підступно, учиняв військові злочиини.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів