Україна готова бути основним партнером НАТО у Чорному морі - Стефанишина

12.08.2020 | 22:28
Photo Andrew Kravchenko

Київ сподівається на активізацію спільних зусиль України та Великої Британії для забезпечення безпеки у чорноморському регіоні

Україна готова бути основним партнером Північноатлантичного альянсу у забезпеченні безпеки у Чорному морі. Також Київ сподівається на більш тісну співпрацю у боротьбі з гібридними загрозами.

Про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина під час зустрічі з послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс.

«У межах Програми розширених можливостей НАТО, партнером якої нещодавно стала Україна, ми сподіваємося на активізацію спільних зусиль для забезпечення безпеки у чорноморському регіоні, а також на тісну співпрацю щодо подолання гібридних загроз», - сказала Стефанишина.

Вона подякувала Велику Британію за підтримку України у цьому напрямку.

Під час зустрічі сторони обговорили подальші кроки щодо політичного співробітництва, вільної торгівлі та партнерство між двома країнами.

Зокрема, були обговорені такі питання:

прогрес та наступні кроки в узгодженні положень Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії;

участь України у реалізації Європейського зеленого курсу;

Важливість екологічно чистого й відповідального ставлення до довкілля й відновлення економіки після коронакризи;

виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО;

посилення співпраці у рамках Платформи Україна-НАТО з протидії гібридній війні;

порядок денний у досягненні гендерної рівності, протидії домашньому насиллю, зокрема важливість інформаційної роботи.

Віцепрем’єрка також подякувала за постійне зростання обсягів технічної допомоги, яку уряд Великої Британії надає Україні для підтримки економічних реформ, безпеки, подолання наслідків агресії РФ на сході України, а також на гуманітарні та освітні проєкти.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також