Євросоюз визнав європейські прагнення України

06.10.2020 | 21:55

«Ми підтвердили наші зобов’язання щодо зміцнення політичної асоціації та економічної інтеграції України з Європейським Союзом» - заява сторін за підсумками 22-го саміту ЄС

Лідери Європейського Союзу підтвердили зобов’язання щодо зміцнення політичної асоціації та економічної інтеграції з Україною, визнали європейські прагнення України та привітали її європейський вибір.

Про це йдеться у заяві сторін за підсумками 22-го саміту Україна ЄС, який відбувся 6 жовтня у Брюсселі, повідомляє ARMIYA’UA.

Повний текст спільної заяви оприлюднений на сайті Європейської Ради.

«Ми підтвердили наші зобов’язання щодо зміцнення політичної асоціації та економічної інтеграції України з Європейським Союзом, зокрема, шляхом продовження тісної співпраці у зміцненні верховенства права, у просуванні реформ, у прискоренні сталого економічного зростання, підтримуючи «зелену» та цифрову трансформації та підвищуючи її стійність… У цьому контексті ми визнали європейські прагнення України та привітали її європейський вибір, як ідеться в Угоді про асоціацію», - зазначено в документі.

Сторони погодилися працювати задля повного використання потенціалу Угоди про асоціацію та наголосили на важливості виконання Україною взятих зобов’язань.

Констатується, що завдяки Угоді про асоціацію та поглибленій і всеосяжній зоні вільної торгівлі обсяг двосторонньої торгівлі між ЄС та Україною збільшився на 65 відсотків із січня 2016 року, коли Угода набула чинності. В результаті цього Євросоюз став для України найбільшим торговельним партнером.

Фото Офісу президента України

Читайте також