Лондон підтримує прагнення України стати членом НАТО - Мелінда Сіммонс

26.11.2020 | 13:55

Велика Британія активно допомагає українському оборонному відомству в цьому процесі трансформації

Велика Британія підтримує прагнення України стати членом Північноатлантичного альянсу, тому достатньо сильно лобіювала українські інтереси на кожному етапі.

Про це в інтерв’ю Тижню заявила Надзвичайний та Повноважний посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Торкаючись питання реформ, вона зауважила, що саме тому Лондон так активно допомагає українському оборонному відомству в цьому процесі трансформації, адже підготовлений персонал міністерства так само важливий на довгому шляху до членства в НАТО, як і взаємосумістність. І прогрес повільніший, ніж міг би бути.

За словами Сіммонс,у міністерстві оборони були певні позитивні здобутки, але слід зробити наступні кроки, щоб упевнитися, що всі необхідні елементи, як-от планування кар’єри для військовослужбовців або реформа оборонних закупівель, триватимуть й далі. Це потрібно так само, як і розуміння військовими того, як Альянс безпосередньо здійснює свої операції.

«Ми багато лобіюємо інтереси України у Брюсселі, а також були серед тих, хто виступав за надання Україні статусу члена Програми розширених можливостей. А тому дуже раді, що країна отримала цей статус. Ще коли я тільки прибула до Києва, багато людей казали мені, що це малоймовірно. Однак у лютому Україна здобула статус. Проте важливо розуміти, що це лише один з етапів і попереду ще довгий шлях. І всі ті речі, про які казали до отримання статусу, нікуди не зникли, треба й далі здійснювати реформи», - сказала Мелінда Сіммонс.

На знімку (вгорі): висадка британського десантну в Миколаївській області України в рамках спільних командно-штабних навчань «Об'єднані зусилля - 2020».
Читайте також