Кораблі НАТО проведуть у Чорному морі навчання з ВМС України

25.02.2021 | 18:00

Заходи сприяють досягненню взаєморозуміння, взаємодії та довіри із союзниками та партнерами Альянсу

Корабельна група НАТО 25 лютого увійшла в Чорне море, де планує спільні навчання з кораблями Військово-морських сил України.

Про це інформують у НАТО.

«Друга постійна протимінна група НАТО (SNMCMG2) входить у Чорне море в четвер, 25 лютого, в рамках першого розгортання НАТО в 2021 році», - йдеться у повідомленні.  

Група візьме участь у румунсько-болгарських навчаннях із протимінної боротьби «Посейдон» та проведе прохідні навчання з ВМС України.

Окрім тренінгу, група НАТО також проведе візити до портів Констанци, Румунія та Одеси, Україна.

За словами командувача SNMCMG2, капітана ВМС Туреччини Юсуфа Карагюлле, все це «сприяє досягненню взаєморозуміння, взаємодії та довіри з нашими союзниками та партнерами».

 

 

У НАТО зазначили, що присутність у чорноморському регіоні Постійної військово-морської групи, а це – три країни-члени Альянсу, Болгарія, Румунія та Туреччина, та два регіональні партнери Україна та Грузія, – є регулярним явищем.

Перебуваючи в Чорному морі, група також буде проводити патрулювання морської безпеки в міжнародних водах для підвищення рівня обізнаності НАТО про морську ситуацію між членами Альянсу та регіональними партнерами.

На знімку (внизу): корабель НАТО у порту Одеси (архів).

Фото Андрія Кравченка

Читайте також