Росія готується до повномасштабного удару по Україні - розвідка

03.04.2021 | 12:32

Підрозділи російських окупаційних військ активно підвищують бойову готовність на сході України

Росія готує свої підрозділи  до спроби повномасштабного удару та нового вторгнення на територію Україні.

Про це інформує українська військова розвідка у перші дні квітня 2021 року.

Вказується на те, що «Російська Федерація завершує підготовку комплексу заходів», зокрема, з метою «розширення російської військової присутності на території так званих ДНР та ЛНР за рахунок введення регулярних підрозділів збройних сил РФ».

«Не виключається спроба просування російських окупаційних військ углиб території України», - застерігає розвідка.

Зазначається, що Москва мотивує це «необхідністю захисту в самопроголошених республіках російських громадян (насправді – громадян України, яким примусово протягом останніх років видавали паспорти РФ)».

Вказується також на те, шо «російські дипломатичні представництва за кордоном та засоби масової інформації отримали завдання бути готовими до висвітлення та роз’яснення світовій спільноті інформації щодо нібито агресивних дій ЗС України та «миротворчих» заходів РФ у відповідь».

Як повідомлялося, наприкінці березня місія ОБСЄ виявила на окупованій частині Луганської області поза місцями зберігання понад 60 російських  танків, а також комплекси ракетного вогню та артилерію.

Також головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради повідомив, що станом на 30 березня 2021 року вздовж державного кордону України утримується 28 батальйонних тактичних груп Збройних сил Російської Федерації.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів