Україна або в НАТО, або повертає ядерну зброю – посол Мельник

15.04.2021 | 21:41

Дипломат закликав Захід до реальних дій на тлі заяв та намірів Росії знищити Українську державу

Якщо Україну не приймуть до НАТО, їй нічого не залишається, як повернути собі ядерний статус, аби убезпечити державу від руйнації з боку Росії.

Про це заявив 15 квітня посол України в Німеччині Андрій Мельник.

«В України немає іншого вибору: або ми є частиною такого союзу, як НАТО, і робимо свій внесок у те, щоб ця Європа стала сильнішою, більш впевненою в собі, або у нас залишається єдина альтернатива – озброюватися самим і, можливо, знову подумати про ядерний статус», - сказав Мельник.

При цьому дипломат закликав Берлін та західних партнерів перейти від красивих слів про солідарність з Україною до реальної їй допомоги.

Якби Україна була членом НАТО 2014 року, вважає він, то загарбання Криму та війни на Донбасі не відбулося.

Західні партнери висловлюють занепокоєння, але не готові допомогти зброєю, зауважив Мельник. Він додав, що без солідарності та санкцій Україна, «можливо, не пережила би ці останні 7 років», але нині потрібні не лише «милі запевнення в солідарності» – сьогодні, як показав досвід 2014 року та анексії Криму, цього занадто мало.

Посол переконаний, що одними словами, умовляннями, закликами Росію не стримати, адже Путін розуміє виключно мову силу, і треба робити відповідні реальні кроки.

«Нам потрібна військова підтримка… Нам потрібні модернізація нашої армії, нам потрібні найсучасніші системи озброєння, щоб зміцнити нашу обороноздатність», - сказав Мельник.

Він зазначив, що Німеччина якраз і могла б це зроити як один з найбільших експортерів зброї у світі.

Посол зробив докір Берліну за «моралізаторство», за позицію не провокувати Путіна і вважає, що президент РФ якраз і намагається вселити страх європейцям.

Позаяк сьогодні йдеться не про звичайну риторику Москви, а про «дуже реальну підготовку до війни», то Берлін має серйозно сприймати те, що відбувається, зазначив український дипломат

Для того щоб упередити вторгнення та не дати Путіну здійснити відверті злодійські плани знищити Україну, держава має набути членства в НАТО, вважає Мельник.

Читайте також