Справа про державну зраду: Верховний Суд залишив без змін вирок Януковичу

07.12.2021 | 08:12
Photo Andrew Kravchenko

Термін відбування покарання президенту-утікачу буде відраховуватися з часу його затримання

Верховний суд України за результатами розгляду касаційних скарг захисту експрезидента Віктора Януковича залишив без змін рішення судів двох інстанцій у справі про державну зраду.

Про це оголосив головуючий суддя Андрій Чистик, передає Укрінформ.

«Суд ухвалив: вирок Оболонського райсуду Києва та ухвалу Київського апеляційного суду стосовно Януковича залишити без змін, а касаційні скарги захисників Байдика, Біленка, Горошинського, Сердюка, та Федоренка і Фозекош – без задоволення», - сказав Чистик.

Ця постанова Верховного Суду є остаточною і оскарженню не підлягає.

Її повний текст буде оголошено 13 грудня 2021 року о 15:30.

Як повідомлялося, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно засудив експрезидента Віктора Януковича до 13 років ув'язнення за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни.

Водночас Януковича визнали невинним за обвинуваченням у порушенні територіальної цілісності України.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений у межах провадження арешт на майно.

Згідно з вироком суду, строк відбування покарання Януковичу буде відраховуватися з часу його затримання.

Захист Януковича подав апеляції на вирок у справі щодо держзради. 2 жовтня 2020 року Апеляційний суд залишив без змін вирок Януковичу у справі про держзраду.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати