Союз азербайджанців світу вітає всіх мусульман та український народ зі святом Рамазан

20.04.2023 | 22:39

Багато мусульман сьогодні воюють за Україну в ім'я справедливості і моляться Аллаху задля швидкого закінчення війни та Перемоги українського народу

Союз азербайджанців світу вітає всіх мусульман та український народ зі святом Рамазан.

Від імені своєї організації побажання з нагоди свята висловив голова Союзу азербайджанців світу Міршахін Ісмаїлов.

Шановні співвітчизники! Браття та сестри!

Щиро вітаємо вас та всіх мусульман зі священним місяцем Рамазан», - йдеться у привітанні.

БІСМИЛЛЯХІ РАХМАНІ РАХІМ

«Рамазан – це місяць, у якому було відкрито Коран, який веде людей, містить докази істини та відокремлює правильне від неправильного». Бакара, 2/185.

Мусульмани чекають на місяць Рамазан з благоговінням, під час якого значно більше і відповідальніше ставляться до читання Корану та намагаються якомога більше робити  добрих справ.

На честь закінчення Рамазану проводиться свято розговіння – Ураза-Байрам. Цього дня  мусульмани звершують святкову молитву та виплачують милостиню розговіння. Саме в цей період роздається добровільна та  обов'язкова милостині. 

Якщо хтось із мусульман з якихось причин не здійснював намаз, то в цей місяць  повертаються до дотримання цього стовпу ісламу. Порушення посту (якщо людина почала пост) протягом Рамазану без поважної причини вважається гріхом. Небажано демонструвати вживання їжі, води, або куріння тим, хто не дотримується посту. У деяких ісламських країнах під час посту заборонено їсти, пити, курити, жувати жуйку та голосно включати музику у громадських місцях. А вчинення благих справ вважається особливо важливим. Милостиня є допомогою бідним та нужденним, а також каяття за помилки, що були зроблені під час посту. Глава сім'ї роздає подаяння за всіх членів своєї сім'ї, які перебувають під його опікою.

Традиційним побажанням цього місяця є слова «Нехай Аллах радує ваші очі в Рамазані солодкими вечорами та дружбою обраних, милістю Всепрощаючого та раєм благочестивих!».

Багато мусульман воюють за Україну в ім'я справедливості і моляться Аллаху задля швидкого закінчення війни та Перемоги українського народу!

Хай Аллах простить гріхи народу України заради священного місяця Рамазан. Прийми молитви наші в перемозі над жорстоким ворогом. Безсумнівно, Ти Милосердний і Могутній.

Ва-алейкум ас-салям ва-рахмату-Ллахи ва-баракятух.

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати