До Польщі прибули перші танки східного фронту НАТО

09.01.2017 | 19:03

Бронетехніка доправлена в рамках програми зміцнення східного флангу НАТО задля протидії агресивній політиці Росії

До Польщі прибула перша партія танків Абрамс зі Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє видання TVN24.pl, яке розмістило фото та відео розвантаження прибулої бронетехніки, доправленої в рамках програми зі зміцнення східного флангу НАТО.

«Американські військові опублікували фотографію, на якій зображено розвантаження першого танка M1 «Абрамс» на польській землі. Це не перша така машина в Польщі, але перший підрозділ танкової бригади, що перекидається НАТО на схід», - йдеться у повідомленні.

Фотографії танків першими опублікувала 16-та Бригада з матеріально-технічної підтримки в Євросоюзі. На ній видно, як військові контролюють розвантаження техніки та її доправлення до місця призначення.

«Перший танк «All American» прибув до Польщі», - написали військові 16-ї Бригади.

Про плани розміщення у Східній Європі бронетанкової частини в рамках намірів НАТО із протидії агресивній політиці Росії Сполучні Штати повідомлялося на початку 2016 року.

У країнах Східної та Центральної Європи загалом планується розмістити 4 тисячі військовослужбовців 3-ї бронетанкової бригади та 4-ї піхотної дивізії США, які матимуть у своєму складі понад 80 танків.

Нещодавно в рамках реалізації планів 250 американських вояків танкової бригади для зміцнення східного флангу НАТО прибули на аеродром Вроцлава (Нижнє-сілезьке воєводство) та на полігон поблизу Жаґаня (Любуське воєводство).

Як повідомлялося, згідно з планами розміщення у Східній Європі за програмою НАТО «Atlantic Resolve» американська військова техніка прибула на початку січня 2017 р. до німецького Бремергафена.

Читайте також