Чотири роки тому від рук агресора загинуло 5 прикордонників

14.06.2018 | 10:34

Від початку війни на сході України 70 героїв-прикордонників віддали своє життя, захищаючи Батьківщину

Чотири роки тому – 14 червня 2014 року від рук російських бойовиків загинуло п’ятеро прикордонників.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Перші втрати ДПСУ понесла на сході нашої країни від рук російських бойовиків у червні 2014 року. Тоді загинуло п'ятеро військовослужбовців Навчального центру підготовки молодших спеціалістів», - йдеться у повідомленні.

Виконуючи свій обов'язок по захисту суверенітету та територіальної цілісності України особовий склад Державної прикордонної служби України своїм героїзмом, мужністю та відвагою вписав славетну сторінку в історію України.

За даними ДПСУ, за 4 роки російської агресії 70 героїв-прикордонників віддали своє життя, захищаючи Батьківщину, 5 вважаються такими, місце знаходження яких не встановлено.

Перші втрати Державна прикордонна служба України понесла на сході нашої країни від рук російських бойовиків у червні 2014 року. Тоді загинуло п'ятеро військовослужбовців Навчального центру підготовки молодших спеціалістів (нині – Головний центр підготовки особового складу Державної прикордонної служби України ім. генерал-майора Ігоря Момота).

Так, 14 червня 2014 року на околиці міста Маріуполь, в районі заводу «Азовсталь», із засідки була обстріляна колона автомобілів, яка рухалася з Головного центру до управління Донецького прикордонного загону. Обстріл вівся з автоматів, гранатометів та снайперської зброї. Прикордонники дали гідну відсіч ворогу, але внаслідок бойового зіткнення загинуло 5 наших побратимів, а 10 військовослужбовців отримали поранення.

Серед полеглих – майори Віталій Вінниченко та Микола Зайцев, старший прапорщик Володимир Гречаний, старшина Сергій Єпіфанов та працівник Олександр Островський.

«Мужність та героїзм наших побратимів під час виконання бойового завдання, є прикладом самовідданого служіння Батьківщині, українському народові, патріотизму та вірності обов'язку, непереборної мужності і стійкості в ім’я миру в нашій державі, в ім’я збереження цілісності України», - зазначають у ДПСУ.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів