Путін дав наказ розмістити спецназ у монастирях УПЦ МП - Тимчук

19.10.2018 | 18:47

В Генштабі збройних сил РФ відпрацьовуються плани введення на територію України мобільних бойових груп для захисту Києво-Печерської та Святогірської лавр

Президент Росії Володимир Путін наказав гарантувати безпеку митрополитам Московського патріархату в Україні «за будь-якого розвитку подій» шляхом розміщення у найважливіших монастирях «груп спецназу ГРУ під прикриттям».

Про це повідомив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Наказ оголошено 12 жовтня на засіданні Радбезу РФ, скликаному у зв'язку з рішенням Вселенського патріархату надати автокефалії православній церкві в Україні.

«12 жовтня на засіданні Радбезу РФ під час обговорення подальших перспектив функціонування РПЦ в Україні (після рішення Константинопольського патріархату про надання автокефалії УПЦ), президент РФ В. Путін наказав керівництву силових відомств РФ «гарантувати безпеку наших митрополитів за будь-якого розвитку подій» шляхом розміщення у найважливіших монастирях т. зв. «УПЦ МП» груп спеціального призначення ГУ ГШ ЗС РФ (ГРУ) під прикриттям», - повідомив Тимчук.

Водночас, міністр оборони РФ Сергій Шойгу та начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов заявили, що в Генштабі збройних сил РФ вже відпрацьовуються плани безпосереднього введення на територію України мобільних бойових груп (під прикриттям) з метою захисту Києво-Печерської та Святогірської лавр.

«На думку цих керівників, указані релігійні об'єкти першими потрапляють під загрозу нападів з боку радикально налаштованих та озброєних бойовиків-націоналістів», що «нестиме загрозу життю ієрархів і керівництву» т. зв. «УПЦ МП», - написав Тимчук.

За його даними, військове керівництво РФ доповіло, що у рамках підготовки до реалізації цих планів сьогодні вже проводиться підготовка груп спецпризначення на місцевості, а саме – на базі  Новоафонского монастиря в Абхазії.

«Таким чином, в ГУ ГШ ЗС РФ уже фактично розроблена операція з дестабілізації ситуації в Україні з використанням релігійного чинника», - наголошує Тимчук.

11 жовтня 2018 р. синод Вселенського патріархату прийняв рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів