Росія приховує факти загибелі своїх військових у зонах бойових дій - Тимчук

11.03.2019 | 14:41

У Сирії загинули четверо росіян, серед яких – полковник, що воював на Донбасі проти України

Командування російської армії замовчує інформацію про низький рівень підготовки підрозділів, а також приховує факти загибелі своїх військових у зонах бойових дій.

Про це повідомив координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

«Командуванням ЗС Росії ретельно приховуються факти низького рівня бойової підготовки своїх підрозділів, а також дані про обставини, які призводять до втрати особового складу в зонах ведення бойових дій», - інформує Тимчук.

Так, за даними групи ІС, 22 лютого 2019 року на території Сирії стався інцидент, в результаті якого загинули четверо військовослужбовців ЗС Росії. Серед загиблих – полковник  Альберт Омаров, командир 3-ї окремої бригади спеціального призначення, пункт постійної дислокації якої знаходиться у російському місті Тольятті.

«Полковник А. Омаров був призначений на посаду командира бригади 5 років тому, в лютому 2014 року, з початком російської агресії проти України. Брав активну участь у бойових діях на території України, організовував підготовку диверсійно-розвідувальних груп, які діяли на території нашої країни», - інформує Тимчук.

«Як результат, - зазначає він, - командування ЗС РФ відсторонило від виконання обов'язків командувача міжвидового угруповання ЗС Росії в Сирійській Арабській Республіці - головнокомандувача Повітряно-космічних сил Росії генерал-полковника С.Суровікіна. При тому, що даний генерал був призначений на посаду менше місяця назад – у лютому цього року».

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів