Геращенко підтримала ідею створити у Харкові музей, присвячений війні

07.06.2019 | 08:04

Захищаючи Україну від російської агресії, з початку війни на Донбасі загинули 206 героїв з Харківщини, 15 тисяч пройшли війну

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко підтримала ініціативу створити у Харкові музей, присвячений війні проти Росії.

Про це Геращенко написала після депутатського прийому в наметі «Все для Перемоги», де вона провела зустріч з місцевими активістами, родичами загиблих захисників та заручників з окупованих територій.

«Відвідала Харків. Півтора місяці тому до мене звернулися місцеві волонтери і активісти з проханням захистити від демонтажу намет, який став символічним місцем збору допомоги фронту. Я пообіцяла провести депутатський прийом там… Мала прекрасну зустріч з місцевими активістами у їхньому волонтерському центрі. Мені імпонує ідея громадських активістів про необхідність створення в Харкові музею чи експозиції, присвяченій війні. Такий музей є в Дніпрі, експозиція працює в музеї другої світової в Києві, й звичайно, в Харкові у харків’ян-захисників чи їх родин є чимало артефактів, які могли б стати частиною такої експозиції в музеї», - розповіла Геращенко.

«Це був хороший візит, його найважливішою і найемоційнішою частиною, - додала вона, - стали відвідини військового госпіталю».

Під час візиту Геращенко зустрілася з головою Харківської ОДА Юлією Світличною та міським головою Геннадієм Кернесом.

«На зустрічах з місцевою владою я висловила подяку харківській громаді, простим харків’янам за їх великий внесок у розбудову європейської України, у захист територіальної цілісності та суверенітету України, адже більше 15000 жителів регіону мають статус УБД, 206 героїв загинули. Також обговорювали іншу проблематику.

Знаю: що в Харкові будується меморіал героям-воїнам, це підтримали і обласна влада, і міськрада, й очікується, що монумент буде добудовано до кінця цього року», - повідомила Геращенко.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів