Під загрозою вимкнення опинилися понад 30 українських телеканалів та радіостанцій, які мовлять на території Донбасу і Криму

27.06.2019 | 00:00

Замість них на Донбас і Крим може зайти «руський мір»

Понад 30 україномовних теле- і радіоканалів, які мовлять на території Донбасу та на Крим, незабаром можуть бути вимкнені, а їхнє місце можуть зайняти російські пропагандисти.

Про це у середу, 26 червня, повідомила керівник Військового телебачення України та радіо «Армія FM» Яна Холодна.

«Більше 30 україномовних телеканалів і радіо, які мовлять на території Донбасу та на Крим (у цьому переліку і Армія FM) вже скоро можуть бути вимкнені. На ці частоти зайдуть росіяни, і «прівєд, рассєя», - написала Холодна.

За її словами, українські мовники можуть не встигнути отримати тимчасові дозволи на продовження роботи через «прогули» в роботі Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Холодна поінформувала, що11 липня спливає термін тимчасового дозволу на мовлення двох найбільших веж на Донеччині і Луганщині – у Гірнику та Бахмутівці.

«Радіус охоплення, - наголошує вона, - величезний + тимчасово-окупована територія. А також Чонгар і мовлення на Крим».

Крім того, 2 серпня «спливає термін тимчасового дозволу на мовлення веж у Бахмуті, Волновасі, Краматорську, Слов’янську, Маріуполі, Світлодарську та Попасній.

«Фактично, це більше половини покриття лінії фронту. І це тільки історія військової радіостанції. Я вже мовчу за UA: Суспільне мовлення «UATV на русском» та інші приватні українські мовники, які там працюють», - висловила тривогу Холодна.

Вона закликала деяких членів Нацради «не ганьбитися, а прийти на найближчі засідання і виконати свій обов’язок».

«Ми будемо боротися за кожне місто. Нам не вперше. І, не хочеться так думати, але відчуваю, що й не востаннє, - заявила журналістка.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів