ОБСЄ виявила на окупованому Донбасі російську «радіоглушилку»

02.07.2019 | 14:19

«Тобол» перебуває на озброєнні підрозділів радіоелектронної боротьби збройних сил Росії

Патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні виявив у окупованій Кадіївці (кол. Стаханов) російську автоматизовану станцію радіоперешкод Р-378А.

Про це повідомляє Оборонно-промисловий кур’єр.

«30 червня патруль СММ бачив 1 автоматизовану станцію радіоперешкод (Р-378А) у н. п. Кадіївка (кол. Стаханов, 50 км на захід від Луганська)», – йдеться у повідомленні.

Автоматизована станція постановки перешкод радіозв’язку Р-378А «Тобол» призначена для виявлення та придушення ліній радіозв’язку противника. Перебуває на озброєнні підрозділів радіоелектронної боротьби збройних сил Росії.

Раніше, 12 серпня 2018 року, на сайті Bellingcat з’явилася інформація, що в ОРДЛО помічені новітні системи РЕБ російських збройних сил – «Красуха» , «Леєр», «Репелент» та вперше продемонстрована тільки у 2017 році «Билина».

СММ ОБСЄ неодноразово фіксувала російські системи РЕБ на території Донбасу. Вважається, що за допомогою цих систем РФ неодноразово заважала БПЛА місії моніторити ситуацію на лінії розмежування. Крім того, наявність цих систем лише підтверджує участь російської армії в конфлікті, що уряд РФ постійно заперечує.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів