На Донбасі побільшало снайперів спецпідрозділів Росії - розвідка

26.06.2020 | 16:29

Росіяни заходять на територію України, здійснюють випробування та використання у бойових умовах своїх нових систем озброєння та техніки

У нинішньому році на окупованому Донбасі фіксується збільшення кількості снайперського озброєння та снайперських груп із різних підрозділів спецпризначення РФ.

Про це заявив у інтерв’ю Укрінформу представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скибицький.

«Також ми відмічаємо збільшення кількості снайперського озброєння та снайперських груп. І тут мовиться не лише про снайперський підрозділ ФСБ, інформація про який наявна у відкритих джерелах, але й про інші підрозділи спецпризначення – вони відточують свою майстерність на нашій території в бойових порядках», - сказав Скибицький.

Він зазначив, що ГУР МОУ здійснює постійний моніторинг поставок озброєння та військової техніки з території РФ на окуповані території через непідконтрольні ділянки кордону, як і їх бойове застосування на нашій території.

Зокрема, цьому року вдалося збити російський безпілотний літальний апарат «Застава», який перебуває на озброєнні тільки в російській армії.

Крім того, воєнна розвідка продовжує фіксувати застосування російських систем радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки, які були прийняті на озброєння РФ, починаючи з 2012 року.

«Бачимо, як росіяни заходять на нашу територію, здійснюють випробування та використання у бойових умовах своїх нових систем озброєння та техніки. Після цього вони повертаються на територію РФ для модернізації та підготовки з метою подальшого застосування у бойових діях», - розповів Скибицький.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів