Житомирський бронетанковий завод відновив для армії України партію БМП

25.03.2021 | 22:07
Photo Volodymyr Kravchenko

Машини повністю відповідають технічним вимогам замовника, пройшли необхідні випробування та готові до відвантаження замовнику

Житомирський бронетанковий завод відремонтував для Збройнх сил України 26 бойових машин піхоти (БМП).

Про це повідомили в Укроборонпромі.

«Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», відновило та підготувало до передачі Збройним силам України 26 БМП-1АК, які раніше за рішенням суду були примусово вилучені у польського постачальника», - мовиться в повідомленні.

За контрактом, укладеним 2017 року, польська компанія WTORPLAST S.A. мала поставити понад 90 одиниць техніки для українських військових. Однак українська сторона отримала тоді лише 20 машин.

У липні 2020 року польський суд задовольнив позов компані Укрспецекспорт до WTORPLAST S.A. та зобов’язав поставити 26 одиниць техніки Україні, повернути авансові платежі за контрактами та компенсувати судові витрати – загалом понад 3 млн доларів.

 

 

У жовтні 2020 року бойові машини піхоти доправили на Житомирський бронетанковий завод. Техніка надійшла в незадовільному технічному стані та без документації, зазначили в Укроборонпромі.

Сьогодні машини повністю відповідають технічним вимогам замовника та пройшли всі необхідні випробування. БМП готові до відвантаження замовнику – Міністерству оборони України, - поінформував директор заводу Олексій Жуковець.

Фото (вгорі) Володимира Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів