Україна здолає агресора та поверне Крим – Олександр Скорик

18.05.2021 | 19:54

18 травня Україна та весь світ віддають шану жертвам геноциду кримськотатарського народу, розпочатого Москвою у травні 1944 року

Українці дадуть відсіч російському агресору та неодмінно повернуть окупований Крим.

Про це заявив голова фракції партії «Європейська солідарність» Харківської обласної ради Олександр Скорик з нагоди Дня боротьби за права кримськотатарського народу.

«Сьогодні Україна та весь світ згадують жертв геноциду кримськотатарського народу, розпочатого радянським режимом у травні 77 років тому. Українці та кримські татари на своєму невпинному шляху не раз проходили через те, що їх намагалися знищити. Саме такий жорстокий злочин чинила червона влада проти тих, хто був для неї незручним», - написав Скорик у Facebook.

«Саме у цей фатальний день, - зазначив він, - з півострова відправили перший ешелон кримських татар. Загалом було депортовано приблизно 200 тисяч осіб, а у перший рік після депортації загинуло понад 30 тисяч».

«На жаль, й у наші часи ненаситні плани тоталітарної влади продовжують режимники Путіна, які викрадають, катують і кидають за ґрати сотні невинних людей. Але я впевнений, що разом ми поборемо російського ката та неодмінно повернемо Кримський півострів до України, - заявив Олександр Скорик.

18 травня у Харкові пройшли заходи з ушанування жертв геноциду кримськотатарського народу, одним з організаторів яких були представники «Європейської солідарності».

Читати також: 

Меценати Харківщини придбали для захисників України автомобіль - Фото

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів