Росіяни на Донбасі масово дезертують, крадуть зброю і кривдять населення

14.03.2017 | 10:47

Терористи-дезертири заздалегідь роблять схрони з краденою зброєю, щоб потім торгувати нею

Серед російських бойовиків на Донбасі погіршується дисципліна - вони пиячать, вживають наркотики, крадуть зброю з військових частин і дезертують.

Про це повідомляє Espreso.tv з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони України.

Згідно з даними розвідки, командуванням окупантів проводиться перевірка стану військової дисципліни. Найбільшу кількість порушень, пов’язаних з вживанням алкоголю та наркотиків, виявлено в Горлівці, Новоазовську, Брянці та Кадіївці.

«Командири з’єднань і частин з метою уникнення негативної статистики «вирішують питання» з т. зв. місцевими правоохоронними органами у разі затримання військовослужбовців за правопорушення, скоєні по відношенню до цивільного населення та в нетверезому стані», - повідомляє розвідка.

Крім того, терористи, що дезертують зі своїх частин, заздалегідь роблять схрони з краденою зброєю, щоб потім торгувати нею.

«Перевіркою викрито чисельні приховування командирами рівня батальйон-рота випадків самовільного залишення російськими військовослужбовцями місць служби, у т.ч. зі зброєю. Як правило, дезертири заздалегідь облаштовують схованки викраденої зброї, боєприпасів та майна з метою подальшого продажу», - зазначають у розвідці.

На знімку: якут та дезертир ДНР з Москви з'ясовують стосунки, архівне фото сайту «Інформаційний портал України». 

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів