Бойовики застосували на Донбасі заборонену реактивну систему «Партизан»

04.05.2017 | 11:04

«Такі дії незаконних збройних формувань ОРДЛО свідчать про свідоме планування та здійснення терактів проти мирного населення та провокацій проти військових ЗСУ»

Протягом останньої доби проросійські бойовики у порушення Мінських домовленостей застосовували заборонену зброю на Маріупольському та Луганському напрямках.

Про це повідомляє у четвер, 4 травня, прес-центр штабу АТО з посиланням на Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, СЦКК.

«Третього травня противником по населеному пункту Широкине було застосовано 122-міліметрову легку переносну реактивну систему «Партизан» – 2 постріли та стрілецьку зброю. На щастя, жертв серед мирного населення немає», - йдеться у повідомленні.

У четвер вранці незаконні збройні формування ОРЛО на Луганському напрямку застосували по позиціях ЗСУ поблизу Попасної артилерію калібром 122 мм та 120-мм міномети.

За попередніми даними поранених та загиблих немає.

«Такі дії незаконних збройних формувань ОРДЛО свідчать про грубі порушення та про відверте небажання дотримуватись взятих на себе зобов’язань в рамках Тристоронньої контактної групи, свідоме планування та здійснення терористичних актів проти мирного населення та провокацій проти військовослужбовців Збройних сил України», - йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів