З початку російської агресії на Донбасі зникло понад 400 українців - МЗС

30.08.2017 | 17:43

Розшуку зниклих людей чинять перешкоди російсько-терористичні сили

З початку російської агресії в окупованому Донбасі зникло понад 400 українських громадян.

Інформацію про це розповсюдило МЗС України.

«Понад 400 осіб наразі вважаються зниклими безвісти», - йдеться у заяві відомства.

При цьому МЗС заявило про необхідність термінового вирішення проблеми пошуку зниклих безвісти та ідентифікації загиблих на Донбасі.

«Пошук зниклих безвісти та ідентифікація тіл загиблих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України на Донбасі, - констатується у заяві, - залишається однією з найбільш болючих гуманітарних проблем, що потребує невідкладного вирішення».

Водночас, наголошує МЗС, «їх розшук унеможливлюється через перешкоди, які чинять російсько-терористичні сили, та систематичні обмеження ними доступу міжнародних гуманітарних організацій до території окремих районів Донецької та Луганської областей».

У МЗС заявляють, що «серед численних порушень Росією прав людини в окупованому Криму особливе обурення викликають факти викрадення та зникнення безвісти українців та  кримських татар, які переслідуються окупаційною владою через їхню політичну або громадянську позицію».

Українська сторона висловила подяку Міжнародному Комітету Червоного Хреста як за активну участь у розв’язанні проблеми зниклих безвісти та надання підтримки їхнім родинам.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів