Росія перекинула на кордон з Україною ракетні комплекси «Точка-У»

01.09.2017 | 08:19

Волонтери міжнародної спільноти InformNapalm розмістили Відео, яке підтверджує перекидання бойової техніки в бік України

Росія перекинула на кордон з Україною повноцінний двобатарейний дивізіон ракетного комплексу «Точка-У» з додатковим боєкомплектом, засобами зв’язку та забезпечення.

Про це повідомив у четвер, 31 серпня, InformNapalm з посиланням на відкриті дані в інтернеті.

«22 серпня на YouTube , - пише видання, - було завантажено відео з російським військовим ешелоном під назвою: «Волгоград. Потяг з військовою технікою».

«Детально проаналізувавши відео, волонтери міжнародної спільноти InformNapalm встановили, що ешелон із 40 платформ і вагонів перевозив 47 одиниць військової техніки і приблизно 170-200 військовослужбовців. Ешелон зафільмували на околицях Волгограда, він прямував на захід, до кордону з Україною. Підрахунок техніки та її ідентифікація вказують на те, що російське командування перекидає повноцінний двобатарейний дивізіон оперативно-тактичного ракетного комплексу «Точка-У» з додатковим боєкомплектом, засобами зв’язку та забезпечення (польові кухні та автономні електростанції)», - повідомляє InformNapalm.

Видання підкреслює, що «з великим ступенем імовірності – на відео зафіксовано дивізіон 464 ракетної бригади ЗС РФ (Капустин Яр, Знаменськ) чи 60-го центру бойового застосування (Капустин Яр,Знаменськ)».

В ешелоні ідентифіковано 4 пускові установки 9П129, 4 транспортно-заряджаючі машини 9Т218, 4 транспортні машини 9Т238, 4 технічні машини 9В819-1, а також мобільні радіостанції Р-142БМ.

«З огляду на те, що немає інформації про навчальні стрільби із застосуванням ОТРК «Точка-У» на маневрах «Запад-2017», перекидання повного дивізіону з додатковими ракетами у напрямку кордону з Україною від місця постійної дислокації та основного ракетного полігону Капустин Яр  – це тривожний сигнал», - наголошується у повідомленні.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів