На Донбасі оголошено «новорічне» перемир'я

23.12.2017 | 00:07

У разі провокативних дій російсько-терористичними військами Збройні сили України у будь-яку мить готові застосувати зброю у відповідь - заява

У зоні бойових дій на Донбас із суботи, 23 грудня, оголошено режим припинення вогню.

Відповідні домовленості, у зв’язку з Різдвяними та Новорічними святами, були досягнуті 20 грудня під час засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Українська сторона СЦКК раніше заявиляла, що сили АТО готові до встановлення та дотримання всеохоплюючого, стійкого та безстрокового режиму «тиші».

«Підрозділи ЗС України у районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей, безумовно дотримуючись Мінських домовленостей, готові до забезпечення виконання усіх заходів щодо запровадження та підтримання режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін на сході України», - йдеться в заяві.

Водночас, наголошено у заяві, виключно у разі загрози життю та здоров’ю місцевого населення, особового складу підрозділів Збройни сил України в зоні АТО, проведення провокативних дій незаконними збройними формуваннями ОРЛО та ОРДО щодо спроб зміни визначеної лінії розмежування, ЗС України у будь-яку мить готові застосувати зброю у відповідь.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів