Суд поновлює Бочковського на посаді голови ДСНС

07.08.2018 | 17:44
Photo Andrew Kravchenko

Все не остаточно – МВС, ДСНС та Кабінет міністрів проти повернення посадовця у керівне крісло

Київський апеляційний адмінсуд ухвалив рішення, відповідно до якого колишній голова ДСНС Сергій Бочковський має право поновитися на посаді.

Про це повідомив його адвокат Володимир Єнич в коментарі Укрінформу.

«Київський апеляційний адміністративний суд підтримав рішення першої інстанції і дозволив Сергію Бочковському поновитися на посаді голови Державної служби з надзвичайних ситуацій», - сказав Єнич.

За його словами, Бочковському має бути виплачена компенсація за вимушений трирічний прогул у розмірі 546 тисяч гривень.

Голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського затримали під час засідання Кабміну 25 березня 2015 року за підозрою у зловживаннях та причетності до корупційних схем. Тоді ж Кабмін звільнив його з посади.

Окружний адміністративний суд Києва 26 квітня 2018 р. визнав незаконним звільнення Бочковського і поновив його на посаді.

Сам Бочковський разом із адвокатом 27 квітня прийшов до будинку ДСНС і намагався потрапити на робоче місце, але його не впустили.

МВС, ДСНС та Кабінет міністрів подали апеляційні скарги щодо поновлення Сергія Бочковського на посаді голови ДСНС, які Київський апеляційний адмінсуд об'єднав у одне провадження.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати