Україна та Пакистан планують спільно виготовляти танк Al-Khalid-1

27.11.2018 | 20:29

Під час виставки IDEAS-2018 сторони обговорили перспективні напрямки співпраці в галузі бронетехніки із поглибленням технологічної участі України

Україна та Пакистан планують спільно виготовляти основний бойовий танк третього покоління Аль-Халід-1 (Al-Khalid-1).

Про це повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром».

Питання перспектив співпраці було обговорене в рамках оборонної виставки IDEAS-2018, яка сьогодні стартувала у м. Карачі (Пакистан).

Сторони обговорили стан виконання двосторонніх угод у сфері ОПК. Було визначено перспективи подальшого співробітництва.

«Зокрема, йшлося про спільне виробництво на території Пакистану танків «Аль-Халід-1», організацію послуг з капітального ремонту та модернізації танків Т-80УД, поставлених до цієї країни у 1997-99 рр., - повідомляє прес-служба

У зустрічі взяли участь 1-й заступник секретаря РНБОУ Олег Гладковський, федеральний міністр оборонної промисловості Пакистану Зобаїда Джалал Хан та керівництво оборонних підприємств, які входять до складу відомства.

Сторони назвали перспективним напрямком організацію спільних виробництв у галузі бронетанкової техніки із поглибленням технологічної участі України в інтересах збройних сил обох країн.

Гладковський наголосив, що дві країни вийшли на якісно новий рівень співпраці. Йдеться про взаємну інтеграцію технологій та організацію спільних проектів у сфері ОПК. Міністр Пакистану підтвердила стратегічний рівень партнерства із Україною у розвитку ОПК.

IDEAS – одна з провідних оборонних виставок та проходить раз у два роки. Цьогоріч вона триватиме  27-30 листопада. Форум – один із найбільших у Південно-азійському регіоні, який на сьогодні відкриває значні перспективи для України у сфері розвитку військово-технічного співробітництва.

На знімку: танк Al-Khalid на виставці IDEAS-2012.

Читайте також