Україна і Туреччина налагодять спільне виробництво радіолокаційних станцій

12.10.2016 | 13:11

Підписаний договір передбачає взаємодію країн у сфері оборони. Співпраця відкриває нові ринки, зокрема країн НАТО

Україна спільно з Туреччиною налагодить виробництво пасивних радіолокаційних станцій (РЛС).

Як повідомляє прес-служба Державного концерну «Укроборонпром», угоду про це підписано в рамках міжнародної виставки «Зброя та Безпека-2016», яка у ці дні проходить у Києві.

«Державна фірма «Укрінмаш», що входить до складу Концерну, та турецька компанія Havelsan Hava Elektronik Sanayi підписали угоду про співпрацю у виробництві пасивної радіолокаційної станції на потужностях підприємств «Укроборонпрому», - йдеться у повідомленні.

З турецької сторони договір підписав перший заступник голови правління Havelsan Танерк Ювенчі, з української сторони – гендиректор «Укрінмашу» Сергій Слюсаренко.

«Сьогодні між Україною та Туреччиною уперше був підписаний подібний договір, який передбачає взаємодію країн у сфері оборони. Співпраця із Туреччиною дозволяє не тільки отримати набагато більш прогресивний продукт, а й відкриває нові ринки, зокрема країн НАТО», - сказав Слюсаренко.

За його словами, завдяки вдало проведеній підготовчій роботі під час виставки була укладена вже комерційна угода.

Меморандум про співпрацю із Havelsan «Укрінмаш» підписав у квітні 2016 року.

Міжнародна виставка «Зброя та Безпека» працює з 11до 14 жовтня.

Підприємства ДК «Укроборонпрому» презентують найкращі зразки та передові досягнення оборонно-промислового комплексу України, повідомляє прес-служба Концерну.

Читайте також