Слабкий президент України означатиме капітуляцію на умовах Росії - Шлінчак

22.03.2019 | 17:11

Політолог вказує на загрози, перед якими може постати українське суспільство внаслідок необдуманого вибору

Обрання слабкого президента на виборах глави держави може означати капітуляцію України на умовах Росії.

Таку точку зору висловив директор Інституту світової політики Віктор Шлінчак, коментуючи конфіденційну зустріч політологів із представниками Генштабу Збройних сил України, повідомляє ARMIYA'UA.

«Мінімум 90% кандидатів у президенти не розуміють і не усвідомлюють загроз, із якими Україна може зіштовхнутися уже в кінці квітня - на початку травня. Є суб’єктивне відчуття, що потенційна перемога декого може стати реальним подарунком Кремлю. А особливо на фоні заяв про переговори з Путіним. Слабкий президент буде дорівнювати капітуляції на умовах Росії», - написав у Facebook Шлінчак.

За його словами, висновки після зустрічі у Генштабі не зовсім утішні: «Ситуація, яка складається на наших кордонах, досить далека від спокійної. І ті, хто сипали жартами про воєнний стан, який існував наприкінці року, не мають жодного поняття, з яким вогнем доводиться грати».

Шлінчак застерігає, що «Росія нарощує сили не тільки на наших кордонах, але і в інших регіонах. Доктрина Герасимова (хто бажає, може погуглити) успішно реалізується. І від неї ніхто в Москві не відмовлявся».

«Будь-які заворушення після президентських виборів, - на думку політолога, - можуть привести спочатку до дестабілізації всередині країни. І цей момент у Кремлі використають для точкових ударів по найбільш вразливих регіонах. Путін досі кусає лікті, що у 2014-му не увійшов у Київ».

Експерт також наголошує на тому, що «Путіну не потрібна частина України. Йому потрібна вся Україна. Бажано розділена на частини, кожна зі своїм «управителем» і розрізнена по ідеологічних, територіальних та економічних пріоритетах. Тобто повна і остаточна «федералізація».

«Тому, знаючи певний масив інформації, є привід іще раз серйозно подумати перед тим, як ставити галочку в бюлетені. І уявити, чи бачите ви свого кандидата в ролі головнокомандувача, здатного зберегти країну», - зазначив Шлінчак.

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати