Верховна Рада назвала дату інавгурації нового президента Зеленського

16.05.2019 | 15:35
Photo Andrew Kravchenko

Парламент відхилив вимогу новообраного президента скласти присягу Українському народові 19 травня як вкрай невдалу – це День пам’яті жертв політичних репресій

Інавгурація новообраного президента України Володимира Зеленського відбудеться у понеділок, 20 травня 2019 року.

Таке рішення ухвалила Верховна Рада. За постанову проголосували 315 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Водночас парламент відхилила 5 інших проектів постанов, якими пропонувалася, зокрема, дата 19 травня. На цій даті наполягав см Зеленський.

Представник коаліції Антрій Тетерук зняв проект постанови, у якій його фракція «Народний фронт» пропонуваля для інавгурації 28 травня, і підтримав дату 20 травня – як компромісну.

Загалом у Верховній Раді було зареєстровано вісім проектів постанов щодо дати проведення інавгурації — 17, 19, 20, 26, 28 травня та 1 червня.

При цьому було відкликано проет з пропозицією провести урочисте засідання з нагоди складення присяги Українському народові новообраним Президентом 1 червня.

Багато політиків, депутатів, істориків та активісті наполягали, що 19 травня – невдала дата для інавгурації новообраного глави держави, оскільки ця дата є Днем пам'яті жертв політичних репресій.

Фото: Андрій Кравченко

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати