Україна представила в Ле Бурже ракети «Антарес», «Циклон» та космічний апарат

17.06.2019 | 19:53

Вітчизняна делегація планує переговори з налагодження та розвитку співробітництва у сфері освоєння мирного космосу

Україна представила на 53-му Міжнародному авіакосмічному салоні Paris Air Show, який відкрився 17 червня у Ле Бурже, продукцію своєї космічної галузі.

Про це повідомляє прес-служба КБ «Південне».

Зокрема, на стендах спільної експозиції КБ «Південне» та ДП ВО «Південний машинобудівний завод» розміщені макети діючої та перспективних ракет-носіїв, макет космічного апарата та кріогенний паливний бак.

«Представлено макети діючої ракети-носія «Антарес», перспективних РН – «Циклон-4М», «Циклон-1М» та «Маяк-SH-5», макет космічного апарата «YuzhSat-1» та кріогенний паливний бак, який виготовлено на новітніх сучасних виробничих потужностях КБ «Південне», - йдеться у повідомленні.

Делегацію України очолює гендиректор КБ «Південне» Олександр Дегтярьов. Заплановано проведення низки зустрічей та переговорів з налагодження та розвитку співробітництва у сфері освоєння мирного космосу. Особливу увагу буде приділено питанням імпортозаміщення.

Paris Air Show – одна з найбільших та найпрестижніших виставок у світі. Проходить раз на два роки. Тут презентуються новинки та перспективні розробки провідних підприємств у сфері літако- та двигунобудування, космічної та оборонної техніки, новітніх матеріалів і технологій.

За даними організаторів заходу, цьогоріч у авіасалоні беруть участь 2462 компанії з 50 країн світу. Окрім ДП «КБ «Південне» та ДП ВО «ПМЗ», Україну представляють ДП «Антонов», АТ «Мотор Січ», ДП «Івченко-Прогрес» та ДК «Укроборонпром».

Читайте також