Україна представила оборонну продукцію на військову виставку IDEX-2021 в Абу-Дабі

21.02.2021 | 21:33
Photo Andrew Kravchenko

Підприємства вітчизняної оборонної промисловості беруть участь в одній з найпрестижніших світових виставок озброєнь та технологій безпеки

Україна представила свою новітню військову продукцію на Міжнародну виставку озброєнь IDEX-2021, яка 21 лютого стартувала в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати).

Про це повідомляє ARMIYA’UA з посиланням на пресслужбу концерну Укроборонпром.

У національному павільйоні – низка перспективних вітчизняних розробок та виробів, зокрема, модель наземного протикорабельного ракетного комплексу «Нептун» та високоточної реактивної системи «Вільха» від конструкторського бюро «Луч».

Відвідувачі виставки побачать натуральні зразки протитанкових ракетних комплексів «Скіф» та «Корсар» та макет розвідувально-ударного безпілотника «Сокіл-300».

«Ця виставка дає можливість презентувати сучасні перспективні та інноваційні розробки, які створені завдяки нашому науково-технічному потенціалу. Нашій оборонці є що показати та запропонувати потенційним замовникам з усього світу», - прокоментував керівник Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Також на IDEX-2021 презентовані танк «Оплот» та бронетранспортера БТР-4 (розробник – Харківське КБ Морозова, серійний виробник – завод ім. Малишева), інші передові розробки підприємств концерну.

Загалом на українському стенді представлено понад 10 натуральних та макетних зразків продукції військового та подвійного призначення. Заплановані переговори з делегаціями різних країн та міжнародними компаніями щодо подальшого партнерства.

Виставка триватиме до 25 лютого. Українську делегацію очолюють Юрій Гусєв та віцепрем’єр-міністр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

У павільйонах Національного виставкового центру в Абу-Дабі свої експозиції презентують понад 900 провідних оборонних компаній з 59 країн світу.

Україну представляють 9 підприємств ОПК, сім з яких входять до Укроборонпрому. Організатор об’єднаної експозиції Концерну – держкомпанія Укрспецекспорт.

IDEX – одна з найбільших військових міжнародних виставок. Проводиться  з 1993 року в Аба-Дабі, Об’єднані Арабські Емірати. Вважається однією з найавторитетніших у світі та найбільших на Близькому Сході.

На знімку: танк «Оплот» розробки та виготовлення Харківського КБ ім. Морозова (Україна) на Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати, лютий 2011 р.).

Фото Андрія Кравченка

Читайте також