Україна представила на виставку IDEX-2017 в Абу-Дабі нові розробки озброєнь

19.02.2017 | 15:34
Фото Andrew Kravchenko

«Укроборонпром» вперше демонструє безпілотник «Фантом». В експозиції також бронетехніка, бойові модулі, керовані ракетні та артилерійські системи

Україна представила на Міжнародну виставку озброєнь IDEX-2017 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати) нові розробки вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Як повідомляє прес-служба Державного концерну «Укроборонпром», центральне місце в експозиції України посідають «сучасні безпілотні технології та передові броньовані машини».

«Саме на цій виставці відбудеться перша міжнародна прем’єра безпілотного «Фантому», а також будуть продемонстровані безпілотники Anser та Patriot R2», - йдеться у повідомленні.

Також на IDEX-2017 будуть продемонстровані «бойові машини БТР-4 та «Дозор-Б», бойові модулі «Тайпан» та БПУ 12,7, кероване ракетне та артилерійське озброєння, а також інші передові розробки підприємств-учасників Концерну».

«Укроборонпром» ставить собі за мету «залучити іноземних виробників до взаємовигідної співпраці та продемонструвати інвесторам перспективність українського оборонного комплексу».

IDEX (International Defence Exhibition) – одна із головних виставок зброї у світі. Проходить раз на два роки у Об’єднаних Арабських Еміратах в місті Абу-Дабі. Цього року виставка розпочалася 19 лютого і триватиме 5 днів.

На знімку: бронетранспортер БТР-4 розробки Харківського КБ ім. Морозова, Міжнародна виставка озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (ОАЄ).

Фото Андрія Кравченка

Читайте також