Український Boeing в Ірані могла збити російська ракета - Данилов

09.01.2020 | 12:01

В інтернеті з’явилися фото уламків ракети російського зенітного комплексу «Тор» поблизу місця падіння пасажирського літака 8 січня

Серед багатьох інших вивчається й версію враження українського Боїнга в Ірані ракетою російського зенітного комплексу «Тор».

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данилов.

«Вивчаються різні версії раптового падіння літака, серед основних: ураження літака зенітною ракетою ЗРК, в тому числі ЗРК «Тор», тому що інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з'явилася в мережі інтернет; зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об'єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух всередині літака в результаті терористичного акту», - сказав Данилов.

За його словами, до складу комісії включено фахівців, які беруть участь у міжнародному розслідуванні атаки російських військовослужбовців на малайзійський «Боїнг» 17 липня 2014 року в повітряному просторі України, а також в експертизі фрагментів російської зенітної ракети «Бук», яка збила малайзійський літак.

Пасажирський літак Boeing 737-800 рейсу PS 752 «Міжнародних авіаліній України» розбився 8 січня біля Тегерану одразу після злету.

На борту авіалайнера перебували 167 пасажирів та 9 членів екіпажу: 11 громадян України (двоє пасажирів та 9 членів екіпажу), 63 – Канади, 82 – Ірану, троє – Німеччини, 10 – Швеції, 4 – Афганістану, 3 – Великобританії.

Фото Getty Images

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати